Azet rádce

rady, tipy, návody, recenze

Jak udělat domácí zmrzlinu Jak udělat domácí zmrzlinu
Léto je v plném proudu a slunce neúnavně svítí. S tímto obdobím se tak pojí i snaha jakkoliv se zchladit. Ať už sezením ve stínu,... Jak udělat domácí zmrzlinu

Léto je v plném proudu a slunce neúnavně svítí. S tímto obdobím se tak pojí i snaha jakkoliv se zchladit. Ať už sezením ve stínu, koupáním v bazénu nebo jedním z nejoblíbenějších způsobů – zmrzlinou. Někteří lidé stojí frontu na točenou zmrzlinu, další upřednostňují kopečkovou, jiní lidé zase nejraději sáhnou po nanuku.

Ne vždy jsou ale zmrzliny, které se v létě tak hojně prodávají, opravdu kvalitní. Věděli jste, že se do některých nanuků přidává například vepřová želatina, aby se zmrzlina dobře našlehala? V některých, které o sobě na obalu hlásají, že jsou „ovocné“, zase jakékoliv ovoce naprosto chybí a chuť těmto zmrzlinám dodávají pouze aromata a malé množství koncentrátů.

My se těmto případům ale vyhneme tím, že si kvalitní a výbornou zmrzlinu vyrobíme sami v pohodlí domova.

Postup přípravy domácí zmrzliny

Nejdříve začneme směsí, která bude sloužit jako základ pro naši zmrzlinu.

Budeme potřebovat:

  • 600 ml salka
  • 600 ml smetany na šlehání

Tyto dvě suroviny poté jednoduše rozmixujeme. Měla by nám vzniknout hustá směs. Dále postupujeme podle chuti.

Máme-li chuť na vanilkovou zmrzlinu, stačí do základu přidat jednu vanilku (případně vanilkové aroma).

Pokud chceme čokoládovou zmrzlinu, přidáme tabulku nastrouhané nebo rozpuštěné čokolády. Můžeme místo ní použít i 100 gramů kakaa.

Jestliže bychom si dali ovocnou zmrzlinu, dáme do základu cca 120 gramů ovoce. Můžeme použít například banán, borůvky nebo jahody. Fantazii se meze nekladou!

Další přísady rozmixujeme se základem a přes noc směs uložíme do mrazáku, nejlépe v uzavíratelné nádobě. Další den si můžeme lahodnou zmrzlinu vychutnat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Žádné komentáře.

Buďte první kdo napíše komentář